Malmöband gör två LP – skivor

Hoola Bandoola Band från Malmö har nu fått sitt livs chans. I nästa vecka åker man upp till Stockholm i och för inspelning av två (!) stycken LP-plattor. Det är Roger Wallis, som nappat på malmöiterna. En LP görs på svenska och den andra på engelska.

Den som tände på Hoola Bandoola Band, var ingen mindre än svenske mästaren i textskriverier, Stikkan Andersson. Han hörde HBB när de gjorde en inspelning till Midnight Hour i mars i år. På stående fot lovade han Malmöpågarna en skivinspelning senare i år.
Hoola Bandoola Band bildades i oktober förra året. Idésprutan i bandet är Mikael Wiehe. Han har tidigare spelat hos Coolings, Blunks Lucky Seven och Moccers.
Moccers kom f ö till finalen i radions popbandstävling 1969.
- Men Moccers fick inga jobb, suckar Mikael. Vi spelade för "snäll" musik.
Lite fränare stil vilar då över Hoola Bandoola Band. Medlemmarna kommer från olika Malmöband. Bl a Moderations och Killy Killy Kids.
- Vi sjunger helst på svenska utan att därför ha Svensktoppen på våra näthinnor, säger Mikael Wiehe. Till skillnad från många andra svenska band känner vi det naturligt att sjunga på ärans och hjältarnas språk.
Och likaväl ska ni göra en LP på engelska nu i sommar?!
- Ja, så är det faktiskt beställt. Och vi är inte helt rudis på engelska låtar. Vi har många i repertoaren.
Hoola Bandoola Band - varför det namnet?
- Det är onomatopoetiskt. När vi spelar låter det "hoolabandoola". Förstår du?
Tja…
Hur som helst: Hoola Bandoola Band packar kappsäckarna och reser till Roger Wallis inspelningsstudio ute i Vaxholm nästa vecka. På skivmärket Music Network kommer två LP:s med Malmögruppen till hösten.
Bosson, Sydsvenska Dagbladet, 4 juni 1971