På jakt efter Hoola Bandoola

Hoola Bandoola har ju kommit ut med en ny singel som heter "Stoppa Matchen". Förra fredagen frågade jag efter den på fem olika ställen i Halmstad. Den skulle komma i tisdags, sa man då. Men ingen av affärerna hade den då heller.
Men jag skulle ha skivan så jag åkte till Malmö. Jag uppsökte sex ställen men fick nit överallt. Till sist fick jag åka hem med oförrättat ärende, bra förbannad.
I torsdags frågade jag i tre affärer till i Halmstad. Dom hade inte brytt sig om att ta in den. I ren desperation begav jag mig till Helsingborg, var runt på fyra olika ställen, frågade folk på gatan, men tyvärr. På hemvägen åkte jag om Båstad, för om det finns nån plats där skivan är aktuell är det väl där, men icke sa nicke.
Stoppa Matchen måste vara den mest omskrivna och mest aktuella låten i Sverige just nu. Varför finns den då inte att få tag på?
Är texten för het? Eller gillar inte försäljaren musiken? Jag tror någon försöker styra vårt val av skivor!
 
 
  Lars, Halmstad  


Besked DIREKT
 
Det är Musiknätet Waxholm, MNW, som givit ut skivan och distribuerat den genom Samdistribution.Väldigt många av de stora grammofonskive-affärerna säljer ej deras skivor – utom när de kommit på Svensktoppen, vilket Hoola Bandoola brukar göra ibland.
I de flesta mellanstora städerna tar bara en av 4-5 skivförsäljare in deras skivor. I övrigt får man söka dem på bokkaféer och hos progressiva bokhandlare.
Du kan också trycka på din skivaffär att ta in skivan, eller själv ringa Samdistribution i Vaxholm 0764/315 90.
Aftonbladet, 23 september 1975