Hur känns det i dag då, sen Hoola Bandoola Band rusat direkt in på Kvällstoppens femte plats

- Jag är förkyld. Annars känns det ingenting speciellt.
Vad är anledningen till att ni säljer så bra?
- Vi har sålt l5.000 plattor på en vecka. Skälen kan vara flera - antingen har folk inte hört skivan utan bara köpt den på förväntningar. Eller också har de hört några av låtarna ute och gillat dem. Givetvis hoppas jag att det senaste alternativet är det riktiga.
15 000 skivor är en hög upplaga?
- Ja, egentligen borde vi legat etta. Men vår skiva säljs bl a genom bokkaféer och liknande och som inte rapporteras till Kvällstoppen.
Vad ska ni göra den närmaste tiden?
- I dag åker vi ut på turné igen. På söndag har vi konsert med Södra Bergens Balalajkor och Kustbandet i Västerås. Sen fortsätter vi upp till Norrland och håller på till den 17 december. Det ska bli djävligt kul. Det är första gången vi turnerar där uppe.
Är du nöjd med den nya plattan?
- Jag tycker det är en naturlig tredje produktion i en serie på tio. Och oavsett vad man presenterar finns det folk som kan ställa upp på det. Vi försöker inte spekulera.
Du har blivit en kommersiell kraft nu. Hur ställer du dig till det musikaliskt och politiskt?
- Jag har tidigare vägrat att inse att jag är något speciellt. Men jag har mer eller mindre tvingats in i rollen. även om jag försöker skjuta över det på orkesternamnet. Och så är det väl också egentligen. Fast jag tjänar mest STIM-pengar.
Vad önskar du mest av allt just nu?
- Att FiB - journalisterna ska friges.
Jan Andersson, Aftonbladet, 21 november 1973