Vem sa att den politiska popen är dålig?
Hoola Bandoola Band har sålt 25000 LP

Det politiska skivbolaget MNW Musiknätet Waxholm har kämpat länge mot ekonomiska svårigheter, censur och oförstående kritiker.
Men så kom bandet som visade att de satsat rätt:
Hoola Bandoola Band med 25000 sålda LP.

 
Det ska nu inte ses krasst ekonomiskt.
Huvudmålet för MNW är inte att ett visst band ska sälja så mycket plattor som möjligt eller att bolagets artister ska komma upp på "Kvällstoppen".
Men 25000 sålda LP-skivor visar att publiken har börjat upptäcka den politiska popen och att den - tvärt emot vad många kritiker menat inte alls är dålig.
25000 sålda ex är gränsen för guldskiva. Men i samråd med MNW beslöt Hoola Bandoola att inte bry sig om någon utmärkelse för "Vem kan man lita på?".
Det är plattor som "Sånger om kvinnor", Contact, Hoola Bandoola och NJA-gruppen som är den ekonomiska ryggraden för MNW. När en platta säljer mycket betyder det att de kan ge ut andra plattor, som inte säljer lika bra.
För att en LP ska bära sig för MNW måste den sälja i 3000 ex.
I höst ger MNW ut nio LP nytt rekord. Bland annan Södra Bergens Balalajkor, Arbete och Fritid, Risken finns, Marie Selander och musik från TV-programmet "Knuff".
MNW håller till i Vaxholms gamla biograf och har studio i en hyrd kåk några kvarter bort. Nio personer jobbar där. Heltidsanställda har 2000 kronor i månaden i lön.
Halvtidsanställda har 1000.
 
Ideell förening
 
Bolaget ägs av en ideell förening med de anställda som finansiärer. Ingen är direktör. Istället har man stormöten en gång i veckan. Och så långt det går försöker man fördela sysslorna så att alla får göra allt.
MNW:s mål är att ge ut levande, ifrågasättande och kritisk musik som de vanliga, kommersiella bolagen säger nej till.
Tillsammans med skivbolaget Silence har MNW idag ett par procent av skivmarknaden i Sverige. De flesta skivorna säljs genom de progressiva bokaffärerna och på musikfester. Men fortfarande har de svårt att nå ut med information om plattorna.
Gunilla Thorgren:
- Det beror på att våra skivor aldrig spelas i skvalradion, på att våra artister utom Hoola Bandoola aldrig få vara med i TV och på att skivaffärerna sällan har något större lager av våra plattor.
MNW har funnits i drygt tre år. Svårigheterna har varit många. Men så länge det finns ett behov av MNW kommer de åtta som jobbar där att fortsätta.
 
Fotnot: I TV-programmet ikväll spelar Hoola Bandoola Band låtar från LP:n "Vem kan man lita på?" och den nya "På väg".
Arne Norlin, Aftonbladet, 12 september 1973