Pressrelease, september 1973
 

Hoola Bandoola Band startades hösten 1970 av Mikael Wiehe och Peter Clemmedson, som spelade akustiska gitarrer, samt Björn Afzelius, sång.

Efter ett engagemang för Sveriges Radio i programmet ”Midnight Hour”, spelades den första grammofonskivan in på skivbolaget ”Musiknätet i Waxholm”. Denna skiva – ”Garanterat individuell” – nominerades till 1972 års ”Grammis”.

Skivan blev väl mottagen och detta ledde till större uppmärksamhet för bandet och därmed fler engagemang på musikfester, studentdanser, diskotek, m.m.

Från och med augusti 1972 etablerade sig bandet som proffsmusiker och består nu av:


Mikael Wiehe:    sång, kompgitarr, text, musik
Björn Afzelius:    sång
Peter Clemmedson:     sång, sologitarr
Povel Randén:     piano
Arne Franck:     bas
Per-Ove Kellgren:    trummor
Håkan Skytte:    slaginstrument


Under hösten 1972 spelades den andra LP-skivan in, ”Vem kan man lita på?”, som omedelbart gick upp på ”Kvällstoppen” för att stanna där 16 veckor.

I december 1972 visade HBB upp sig på Folkparkernas Artistforum i Borås, vilket sedermera resulterade i att bandet fick sin första sommar med ett regelrätt turnerande i Folkparkerna.
Framgången med skivan ”Vem kan man lita på?” gjorde att efterfrågan på bandet från nöjesetablissementen steg och att man nu kan se tillbaka på ett första halvår 1973, som varit fullbokat med engagemang.

Bandet har också strävar efter att arrangera egna konserter; ofta tillsammans med vänner. De konserter av denna typ som rönt uppmärksamhet var de i december och mars anordnade konserterna i Stockholm, Malmö och Lund, tillsammans med ”Södra Bergens Balalajkor” och ”Kustbandet”.
Denna verksamhet kommer man att försöka utveckla i avsikt att förbilliga priserna för publiken.
En ny LP med Hoola Bandoola Band kommer att ligga på skivdiskarna i november.

Lå Hjort /sept 1973.